Как да намалим рисковете от кибератаки? Агенцията за национална сигурност

...
 
Как да намалим рисковете от кибератаки? Агенцията за национална сигурност
Коментари Харесай

Как да намалим рисковете от кибератаки?

 

Как да понижим рисковете от хакерски атаки? Агенцията за национална сигурност на САЩ  предизвести за възходящите закани за сигурността на мобилните устройства. Редовно изключване на телефона, деактивиране на Bluetooth, когато не е нужен, и потребление единствено на надеждни аксесоари, са единствено част от някои от рекомендациите.

Смартфоните и таблетите  се трансфораха в неразделна част от нашето всекидневие. Наред с удобството, което дават, тези устройства откриват и нови благоприятни условия за киберпрестъпниците.

Как да понижим рисковете от хакерски атаки? 04.06.24 23:00 Бомба в монархията! Ще абдикира ли крал Чарлз III? 04.06.24 22:30 Въпрос „ За 1 милион лв. “! На кого е джипът с безименна карта за гратис паркиране в синя и зелена зона? 04.06.24 21:47 Кой спря публични поръчки на Столична община за милиони? 04.06.24 21:10 Наводнения затвориха за мореплаване река Дунав в Австрия (ВИДЕО) 04.06.24 20:38

Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати предизвестява за възходящата опасност от хакерски атаки против мобилни устройства и дава рекомендации за тяхната отбрана.

Мобилните устройства са уязвими към разнообразни хакерски атаки, в това число фишинг, злонамерени приложения, похищение на трафик и далечен достъп.

Особено рискови са целенасочените фишинг офанзиви, целящи заразяване на устройството със злотворен програмен продукт. За да се предпазите от това специалисти предлагат да изключвате и рестартирате смарт телефоните и таблетите най-малко един път седмично. Така ще се почисти оперативната памет на устройството и ще се затрудни нападателите да събират чувствителни и персонални данни.

Изключването на устройството обаче не подсигурява 100-процентова отбрана

– Инсталирайте навреме актуализации за сигурност на приложенията и операционната система

– Изтегляйте приложения единствено от формалните магазини за приложения

– Не кликвайте върху връзки и не отваряйте атачмънти в известия от непознати податели

– Избягвайте да употребявате публични Wi-Fi мрежи

– Изключвайте Bluetooth, когато не го употребявате

– Използвайте мощни пароли и биометрично засвидетелствуване

– Свързвайте устройството си единствено с надеждни аксесоари и зарядни устройства

– Изключете услугите за установяване на местоположението, когато не се нуждаете от тях

За спомагателна отбрана се предлага да инсталирате профилирани приложения за сканиране на устройството за уязвимости и злотворен програмен продукт.

Заплахите за сигурността на мобилните устройства единствено ще се усилват. Ето за какво, потребителите би трябвало да подхващат дейни ограничения за отбрана на персоналните си данни и данните за заплащания от хакери. Те може да разполагат с огромен боеприпас от принадлежности за хакване и фишинг на мобилни устройства. Следвайки тези рекомендации ще намалите доста рисковете от доста хакерски атаки.

SafeNews напомня, че Съединени американски щати се прицелват в интернационалното киберпространство. Държавният департамент на Съединени американски щати разгласява нова тактика на Съединени американски щати за интернационалното киберпространство и цифровата политика.

В уводния раздел се загатва, че този документ се основава на Стратегията за национална сигурност за 2022 година, Националната тактика за киберсигурност за 2023 година в съдействие с други федерални организации и ще добави бъдещата цифрова тактика на USAID.

Източник: Сега

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР